melanotan mela huidbruiner

Melanotan 2

Ook in de koudere periodes is het fijn om een gezonde, bruine tint te dragen. En door een overvloed aan zonnestudio’s is dat ook goed mogelijk. Heerlijk even relaxen voor een paar minuten en maar genieten van de warmte. Echter, deze sessies zijn niet bepaald goedkoop te noemen en bovendien word (overmatig) zonnen nog steeds in verband gebracht met huidkanker. Of dit laatste ook echt zo is gaan we nu niet op in. Het is niet ons vakgebied en bovendien willen we het met u over een alternatief hebben.

Wat is precies Melanotan 2 en hoe werkt het?

Melanotan is een hormoonachtige stof die het bruiningsproces stimuleert. Oorspronkelijk is Melanotan ontwikkeld als geneesmiddel tegen huidkanker of andere huidaandoeningen die worden verergerd door Uv-straling. In de jaren 80 van de vorige eeuw werd dit synthetisch hormoon ontwikkeld in Amerika. Het doel was om huidpigmentatie te ontwikkelen. Dit komt doordat de huidcellen, of ook wel melanogenesis genoemd, meer melatonine produceren dan normaal. Het gevolg is een egale bruine teint die minder gevoelig is voor zonlicht en tegelijkertijd dus een betere bescherming biedt tegen huidkanker.

Het middel werd al tijdens het bestuderen en testen ervan enorm populair onder bepaalde groepen mensen. Want naast dat Melanotan 2 een mooi, natuurlijk en egaal kleurtje gaf zorgde het tevens voor gewichtsverlies en konden de mannelijke gebruikers rekenen op betere erecties. Hierdoor kreeg de Melanotan 2 al snel de naam ”Barbie-drug”.

Hoe gebruik ik Melanotan 2?

In een flesje Melanotan 2 zit een klein wit ”wafeltje”. Soms is dat ”wafeltje” gebroken en zijn het kleinere stukjes. Dat is geen enkel probleem en maakt voor de werking niets uit. Wij sturen altijd steriel water mee met het product, want daarmee dient u het op te lossen. Zodra het in aanraking komt met dat water lost het op. BELANGRIJK! Schud het product niet, hiermee vernielt u de Melanotan 2 en wordt het waardeloos. Wees geduldig, het ”wafeltje” lost namelijk vanzelf op in het water.

Nadat u het water aan de Melanotan heeft toegevoegd is het belangrijk deze gekoeld te bewaren. Dat adviseren we ook wanneer het product nog een droog ”wafeltje” is, maar na het oplossen is het nog belangrijker.

Melanotan 2 spuit u met een insulinenaald (U-100 1ml 0.33 (29G) x 12.7mm) bij uzelf in het buikvet (in een vetrolletje die u tussen duim en wijsvinger vastpakt). Voordat u uzelf injecteert is het belangrijk dat je het gebied met een alcoholdoekje of ander ontsmettingsdoekje reinigt en de naald na gebruik met de dop erop veilig weggooit. Deze handeling is (nagenoeg) pijnloos.
De juiste dosering is afhankelijk van het eigen lichaamsgewicht en tolerantie. Het is eenvoudig te berekenen. We hanteren voor de juiste dosering per 10kg lichaamsgewicht tussen de 0,10mg en 0,15 mg Melanotan 2 per dag. En dit om de dag totdat de gewenste kleur is bereikt. Daarna is het slechts bijhouden en volstaat 1 injectie per week meestal wel.

Onze Melanotan 2 staat onder het kopje peptides en kunt u hier vinden.